Читај ми!

Вести на ромском језику

Градско веће Лесковца именовало је Радни тим за израду Локалног акционог плана за инклузију Рома чиме се стварају правни услови за унапређење положаја ромске заједнице. Локални акциони план обухватиће област образовања, становања, запошљавања, здравствене и социјалне заштите.

Европски суд за људска права донео је одлуку против словачке полиције у случају коришћења силе према троје малолетне ромске деце у месту Кошице у Словачкој. Инцидент се догодио 2009. године.

У сећање на недавно преминулог архитекту Владимира Мацуру, искреног пријатеља Рома, вечерас емитујемо прилог о изложби „Живот на ивици: Становање београдских Рома 1919-1941", која је 2015. године приређена у Галерији САНУ.

Уредник емисије је Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]