„Мојих 5 минута“ платформа за све тинејџере

"Мојих 5 минута" је нова платформа коју су покренули тинејџери, а који има за циљ промоцију талента код младих људи. У току је конкурс намењен свим младима од 13 до 18 година да покажу свој јединствени таленат који их најбоље представља. Довољно је да сниме видео до 5 минута и да га подигну на платформу www.mojih5minuta.com Платформу представља Тара Катарина Ћирковић, један од покретача, али и најмлађа креаторка високе моде.

Овога четвртка у Јутарњем програму Ухвати дан говоримо о дилемама које имају студенти у вези са вакцинацијом против коронавируса. У свим општинама и градовима у Србији грађани могу да се вакцинишу и без заказивања. Ипак, студенти, за сада нису заинтересовани да у већем броју заврну рукав.

Ових дана актуелне су хуманитарне акције за сакупљање средстава за помоћ деци оболелој од ретких болести. Најновија информација је да ће се дресови са синоћњег дербија Партизан- Црвена звезда наћи на аукцији и сав приход биће уплаћен у хуманитарне сврхе. На ову идеју заједнички су дошли управе оба тима, Београдски маратон и Заједница фудбалских клубова Суперлиге. И грађани слањем порука могу помоћи деци и њиховим породицама. Да ли се ви учествујете у хуманитарним акцијама, питамо вас у питању јутра?

У медијима су се појавиле потпуно супротне информације: једни кажу да су банке повећале, а други да су смањиле цене својих услуга. Оно што им је заједничко је тврдња да се све то догађа како би - уштедели време и новац клијентима и усмерили их на електорнско банкарство. Шта све плаћамо банкама и да ли је то само код нас случај проверава Ружица Зоркић-Радичевић.

Широм света обележава се Дан Рома, који слави ромску културу и истовремено би требало да утиче на подизање свести о проблемима са којима се Роми суочавају.У тренутку када због пандемије слабије посећујем установе културе, музеји се довијају како би публику упознали са својим садржајем. Музеј савремене уметности у Београду покренуо је мобилну апликацију МСУБ водич, кроз коју представља актуелне изложбе.

Са вама је Николина Миљковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар