Читај ми!

Јутро у знаку три јубилеја

Завод за интелектуалну својину ове године обележава тачно један век постојања.Заштита интелектуалне својине у Србији потиче још од марта 1883. године, када је Краљевина Србија била једна од свега 11 земаља потписница Париске конвенције за заштиту индустријске својине. О значају заштите интелектуалне својине разговараћемо са Александром Михаиловић, помоћницом директора Завода за интелектуалну својину, а претходно ћемо о тој теми причати и са слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра".

Значајну годишњицу обележава и Војно-медицинска академија - 177 година постојања. О томе како данас функционише и колики је њен значај, говориће  начелник ВМА пуковник, проф. др Мирослав Вукосављевић.

Првог марта отворена је нова сезона у Природњачком центру у Свилајнцу који од свог оснивања сваке године угости и едукује хиљаде школараца у Србији. О новој поставци и другим новитетима говориће директорка центра Данијела Чукнић и кустос нове изложбе Стефан Радевић.

Говоримо о још једној годишњици која нема директне везе са Србијом, али смо индиректно повезани с њом. У питању је фестивал у Санрему који од 2. до 6. марта има своје јубиларно 70. издање, и то у јеку пандемије Ковида-19. Како ће ове године изгледати чувени фестивал, пренеће нам наша дописница Маринела Ражнатовић.

Биће речи и о обукама за камионџије који су све дефицитарнији у Србији, о подстицајним средствима за младе произвођаче, конкурсу за кратку причу Дома културе Пирот, пандемијској ситуацији и процесу вакцинације, прелиставамо јутарњу штампу.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Будите уз Радио Београд!

 

број коментара 0 Пошаљи коментар