Читај ми!

Депеша из Приштине

Епидемијска ситуација се неоспорно погоршава у последњих десетак дана. Кризни штаб заседао је ове недеље више пута. У фокусу је предстојећи викенд, као озбиљна опасност за ново погоршање. Какве ће мере бити предузете, о томе на почетку емисије.

Америчка дипломатска мисија у Приштини послала је својој централи у Вашингтону драматично писмо. У тајној депеши, службеници амбасаде описали су свој боравак на Косову и Метохији као "рад у паклу". Пре свега због неконтролисане епидемије, али и због многих других ствари. Уз сва отворена политичка питања, депеша је отворила и питање поражавајућег стања косовског друштва. О томе и о животу у покрајини данас говори Стефан Филиповић из Центра за мир и толеранцију

Првоборци литија и прошлогодишњег отпора режиму Мила Ђукановића кажу да посао још није завршен. Један од њих, Миливоје Брџа Брковић из покрета "Подгоричка господа" а сада хуманитарац у "Српској нити"сматра да Србе у Црној Гори и даље чекају велики изазови-локални избори у Никшићу, попис становништва и реално развлашћивање ДПС-а, који је прошлог лета изгубио изборе, али задржао многе полуге власти. Са Брковићем о томе за Магазин разговара Наташа Аћимовић.

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар