Читај ми!

АЛИМС строго контролише анти-ковид вакцине

Како живи старија популација у Крагујевцу последњих годину дана, од када је почела пандемија Ковида 19? Упркос тешкоћама, захваљујући „Кутку за квалитетније старење“ у крагујевачком Црвеном крсту, волонтери ветерани помажу вршњацима „на даљину“.

А о раду на терену млађих волонтера ове хуманитарне организације, њиховој подршци старијим житељима у удаљеним селима Шумадије и о вакцинацији у овом делу Србије, сазнаћемо више од секретара Црвеног крста у Крагујевцу Невенке Богдановић.

У рубрици Радио-портрет ћемо представити Марију Бокарев (90), инжењера технологије у пензији из Чачка. Поделиће са нама зрнца мудрости о литерарном стваралаштву, свом прадеди оснивачу прве чачанске пиваре и супругу, потомку руских емиграната који су живот провели на Златибору. Марија Бокарев је и аутор две књиге о својим прецима и историји Града Чачака, с краја 19. и почетка 20. века.

Како се у Агенцији за лекове и медицинска средства котролишу квалитет и безбедност анти-ковид вакцина и коју добробит доноси вакцинација против корона вируса? О нежељеним рекацијама после пелцовања и о томе колико дуго смо заштићени од Ковида након имунизације, разговараћемо са магистром фармације Павлом Зелићем из националне Агенције за лекове и медицинска средства.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10.05

Насловна страница - Фото/РТС

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]