Нова нада за лечење деменције

Данас почиње друго полугодиште у основним и средњим школама. Како су се школе припремиле и каква је организација наставе чућемо од нашег репортера Иванке Јоксимовић која ће нам се у програм укључити из једне од београдских основних школа.

Према истраживању британског психолога Криса Арнала, трећи понедељак у јануару је најдепресивнији дан у години. Како сте ви и да ли и ви овај дан тако доживљавате питање је које вам постављамо у Питању јутра.

Ледени дани и даље трају. Како их проводе деца са улице и има ли довољно места за све њих у Свратишту, проверићемо са Мином Лукић, координаторком овог центра.

#PROMIS пројекат #Memoryst развијаће и проверавати нове протоколе за побољшање памћења који би могли наћи примену у раним фазама когнитивног старења, а који би били неинвазивни, широко доступни и индивидуално прилагођени свакој особи. Централни аспект овог пројекта представљају технике неинвазивне неуромодулације, прецизније, техника транскранијалне стимулације једносмерном струјом. О овој теми разговарамо са руководиоцем пројекта, др Јованом Бјекић са Института за медицинска истраживања Универзитета у Београду.

Online training фестивал почиње данас, како му само име каже - online. Како ћете моћи да присуствујете овом фестивалу, какви тренинзи су у питању и колико фестивал траје, чућемо од Неде Чаировић и Кристине Милановић које ће нам се укључити у програм.

Са вама је Александра Младеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар