Читај ми!

Вести на ромском језику

Због обилних киша на југу Србије, поплављена су бројна домаћинства и оранице. Из ромског насеља Црни Марко у Власотинцу евакуисане су породице чије су куће угрожене поплавом.

Васпитно-образовни систем је кључна карика у борби против свих видова дискриминације. Чућемо причу Ромкиње Маје о њеној борби са дискриминацијом током школовања.

Гордана Чомић, министарка за за људска и мањинска права и друштвени дијалог, најављује да ће, у сарадњи са националним саветима националних мањина, РТС-у упутити предлог о информативном и културном програму који би, употребом различитих језика, људе приближио једне другима и упутио их у проблеме мањинских заједница.

Уредница емисије је Гордана Нешовић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]