Читај ми!

Да ли су "органске" намирнице заиста органске?

Последњих година све је израженији тренд конзумирања здраве органске хране. Пандемија коронавируса додатно је променила навике потрошача у том смеру. У Србији се, на жалост, тек на малом проценту пољопривредног земљишта гаје такви производи, а велика потражња за њима доводи и до немилих појава да се као органске продају намирнице које ни изблиза то нису. То је повод да о будућности органске производње разговарамо са Димитријем Ивановићем из Привредне коморе Србије.

Српски живинари дигли су глас. Упозоравају да велики трговински ланци у последње време продају пилетину испод набавне цене. Тиме се додатно компликује положај произвођача који и иначе тешко излазе на крај са неуређеним условима пословања на тржишту. Саговорник нам је Раде Шкорић, председник Заједнице живинара Србије.

Епидемија коронавируса одвукла је пажњу јавности од људи који имају нека друга обољења, посебно она која су у категорији ретких болести. Тешка обољења црева спадају управо у такве. У Србији је 8 до 10 хиљада пацијената који имају Кронову болест и улцерозни колитис и то су претежно млади људи. Како препознати симптоме, коју терапију применити, како тим људима омогућити иоле пристојан квалитет зивота- о томе ће нам говорити проф.др ДИНО ТАРАБАР, гастроентеролог/онколог из КБЦ "Др Драгиша Мишовић".

Уредник и водитељ: Оливера Стајић

број коментара 0 Пошаљи коментар