Читај ми!

На корак до вакцине

Вест да је вакцина конзорцијума Фајзер-Бионтек против коронавируса у последњој фази тестирања и да је 90 одсто ефикасна распламсала је наду да се назире крај глобалне кризе изазване пандемијом. Земље широм света боре се за прве контингенте доза те вакцине. Србија је обезбедила 1,8 милиона доза до краја следеће године. Да ли смо се прерано обрадовали и шта тачно подразумева масовна имунизација становништва питамо искусног вируслога Радмила Петровића.

"Ова администрација неће ићи на затварање. Шта год да се деси у будућности - ко зна која ће администрација бити. Време ће показати", изјавио је Доналд Трамп у првом јавном обраћању после саопштавања резултата избора према којима је изгубио трку за други мандат у Белој кући. На твитеру медјутим наставља да тврди да су му гласови покрадени, и да ће коначни резултат одредити Врховни суд. О до сада незабележеном постизборном расплету у САД говори Милан Крстић са ФПН.

Фудбалска репрезентација Србије ни после две деценије неће играти на шампионату Европе. У одлучујућој утакмици баража елиминисана је од Шкотске. Анализирамо неуспех и из стручног - фудбалског али и социололошког угла.

Уредник: Јелена Видић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Магазин на Првом Магазин на Првом

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење - анализа актуелних дешавања, вести из земље и света. [ детаљније ]