Читај ми!

Још која о Ђеду

Много је тога до сада речено о митрополиту Амфилохију који је у недељу сахрањен у Подгорици. Остаће записано да је предводио вишемесечне литије против Закона о слободи вероисповести, да је уз Мила Ђукановића био најутицајњија личност у Црној Гори уназад тридесет година, да је његов ауторитет у Српској православној цркви био неспоран, да је био оштар у критици, често искључив, да су му замерали да се превише бави политиком...Мало се, ипак, говорило о томе да је био једна од најобразованијих личности на овим просторима и да је „Ђедо“, како су га звали поштоваоци, био врстан педагог. О тој страни његове личности вечерас ће сведочити Дарко Ђого, професор на Богословском факултету у Фочи, некадашњи студент митрополита Амфилохија.

На почетку емисије укључићемо Анету Владимиров, заменицу председника Српског народног вијећа (СНВ) у Хрватској. Говориће о епидемилошкој ситуацији и о активностима СНВ у време короне.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]