Ричард Гренел посетио српску заједницу у Америци

Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел, присуствовао је литургији у Цркви Светог Саве у Милвокију. Гренелову посету храму, као и његове сусрете са представницима српске заједнице у Висконсину и Илиноису, организовала је иницијатива “Срби за Трампа”. Гренел је, како се наводи, пренео поруку председника Доналда Трампа. Било је речи и о плановима за будућност, као и о виталним питањима која се тичу Србије, српског народа и српског расејања.

У нашу емисију ће се директно  укључити проф. др Олгица Раваси, оснивач иницијативе " Срби за Трампа" .

Удружење Мондо култ-Синги арт је, заједно са Савезом Срба Француске организовао сусрете  у Паризу и Београду, а поводом прославе пет година постојања и рада. Наш саговорник биће проф. Петар Гојковић, оснивач Мондо култа и председник Одбора за културу Савеза Срба Француске.

Уредница емисије је Драгана Живојновић.

veceras.zajedno@rts.rs

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]