Читај ми!

Вести из дијаспоре и региона

О чему пишу „Српске недељне новине“, гласило српске заједнице у Мађарској? Најновији број прелиставаће Драган Јаковљевић, главни и одговорни уредник тог недељника. Говориће и о активностима српске заједнице које ће се наћи у наредном броју, као и о тренутној епидемиолошкој ситуацији у комшилуку.

Млади оперски певач Милан Младенов, родом из Сремске Митровице, завршио је студије саксофона на новосадској Академији уметности. Тренутно усавршава соло певање у Италији и Шпанији. Препун утисака, после готово две године од одласка, каже да се није покајао.

Преслушаћемо вечерас и два инсерта из серијала „Мој живот у иностранству". О свом боравку и раду у иностранству говориће новинари Војислав Лалић, дугогодишњи дописник Танјуга из Атине, Шведске и Турске, и Милан Мишић, некада дописник из Индије и Вашингтона.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 23. окт 2020, 19:31) - Milena [нерегистровани]

Komentar

Super, jedva čekamo da čujemo šta će Milan Mladenov da kaže o životu i stvaralaštvu u Italiji i Španiji. Umetnost mora da bude podržana.

Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]