Читај ми!

Ковид 19 и промене у свету

Да се свет променио и да се и даље мења под утицајем Ковида 19, то видимо и осећамо на сваком кораку. Економску кризу која погађа већину држава пореде са великом кризом из 1929. године. Многи политички и међудржавни односи су промењени, углавном не на боље. Унутар земаља изоштрена су питања здравствене заштите, доступности лечења и броја болничких кревета. Владе и медицински кризни штабови широм света трпе жестоке критике делова друштва који не прихватају прописане мере. Отуда у многим земљама протести и нереди. Невидљив и сићушан, корона вирус ће можда одлучити изборе у најмоћнијој земљи света, а резултат надметања у САД трасираће разне стратешке правце у деценији пред нама.

Поред свега тога, пандемија не јењава. Шта нас још чека?

О геополитици Ковида 19 и последицама пандемије по свет, Европу и Балкан разговарамо са др Невеном Цветићанином, председником Форума за стратешке студије Института друштвених наука.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.
   

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]