Резултати Лајчакових разговора у Београду и Приштини

Пре разговора о компромисном решењу за Косово и Метохију мора да се испуни оно што је већ договорено 2013. и 2015. године – став је Београда. Албански званичници понављају да је за њих једини прихватљив исход дијалога међусобно признања и да Заједница српских општина више није тема дијалога него део коначног споразума. Срби са Косова и Метохије најавили су могућност изласка из институција ако ЗСО не буде формирана.

Какви су резултати разговора које је Мирослав Лајчак, представник ЕУ у дијалогу, водио у Приштини и Београду? Да ли Брисел може и хоће да притисне Приштину да спроведе договорено? Каква је будућност дијалога?

Поводом свечане примопредаје спомен куће бана Јосипа Јелачића у Новом Саду Хрватском националном већу, коме ће присуствовати председник Србије Александар Вучић и хрватски министар за спољне и европске послове, Гордан Грлић Радман, једно од питања је и - каква је симболична вредност овог геста?

Гост емисије је Зоран Миливојевић, дипломата.

 Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]