Колекција ИДОЛ на Недељи моде у Торину

У Италији је прошле недеље одржана Недеља моде у Торину, у онлајн издању. Организација “Обучена за успех – Србија“ и Немачка организација „Help“ представили су заједничку модну колекцију ИДОЛ. ИДОЛ је обједињена колекција младих афирмисаних и неафирмисаних дизајнера и креатора из држава Западног Балкана.

Са Сандром Абрамовић, директорком организације „Обучена за успех - Србија" разговарали смо о томе колико је ова регионална иницијатива значајна  за превазилажење последица у модној индустрију, због пандемије ковида 19. Организације окупљене у овој иницијативи такође раде на регионалној социјалној платформи. Окупљају невладин и бизнис сектор отварајући нове прилике за приступ тржишту рада представницима маргинализованих група у земљама Западног Балкана.

Аутор: Гордана Нешовић

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]