Светски дан чистих руку

На иницијативу Генералне скупштине Уједињених нација 2008. године први пут је 15. октобар обележен као Дан чистих руку. Дванасет година касније ова тема је итекако добила на значају због пандемије коронавируса, па ћемо се том темом мало више позабавити у нашем јутарњем програму. Говорићемо о производњи дезинфицијенаса, али и о томе како наћи праву меру у прању руку и не претерати. О овој теми причаћемо и са слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра".

Поводом Светског дана белог штапа имаћемо репортерско укључење из Градског савеза слепих чији ће нам представници пренети како живе и с којим се изазовима суочавају слепи и слабовиди.

Трагом вести да ће Србија у децембру имати и првог кувара и ресторан са чувеном Мишленовом звездицом разговараћемо с познаваоцем прилика у гастрономији о значају ове вести, али и о томе каква нам је кулинарска култура у Србији.

Говорићемо и о фестивалу библиобуса, односно о теми како да библиотеке стигну до удаљених корисница, а чућемо нешто више и о "Каравану за климу" који је после Ниша стигао у Лозницу.

Наравно, биће ту још много актуелних и сервисних информација па вам предлажемо да јутро проведете уз уз ваш Радио Београд.

број коментара 0 Пошаљи коментар