Читај ми!

Европска, америчка и кинеска улагања у Србији

У бржој економској интеграцији земаља Западног Балкана посебно је значајна подршка ЕУ кроз економски инвестициони план који предвиђа девет милијарди евра бесповратних средстава. Вашингтонским споразумом и отварањем канцеларије ДФЦ у Београду предвиђене су милијарде долара америчких инвестиција у Србији. Кина је пројектом "Појас и пут" освојила велики део Европе а у нашој земљи је такође један од највећих инвеститора уз политички снажне односе између Београда и Пекинга.

Шта је карактеристично за ове инвестиције, колико ће финансијске инекције подстаћи не само нова улагања већ и значајније утицати на пораст стандарда становништва у Србији и региону, има ли места тврдњама  да заправо кроз инвестиције велики играчи желе да се политички позиционирају на Балкану?

Гост емисије је Иван Николић, директор за научно-истраживачки развој у Економском институту.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]