Превенцијом и информисањем против Ковида 19

Немачка организација за међународну сарадњу(ГИЗ), заједно са Асоцијацијом координатора за ромска питања, као одговор на епидемију корона вируса, спроводи мере превенције и информисања Рома и других маргинализованих група у 18 градова и општина у Србији.

Обиласком ромских насеља у општини Младеновац и Бачком Моноштору код Сомбора, почела је подела „Водича за озакоњење породичних кућа у ромским насељима у Србији". Водич је припремљен у оквиру програма "Подршка ЕУ инклузији Рома".

Ромски основци у Параћину имају прилику да похађају допунску наставу у просторијама Црвеног крста. До сада је организовано више од 15 радионица. Наставу је организовало удружење "Ђурђевдан" које промовише значај образовања у сузбијању дискриминације.

Аутор: Гордана Нешовић

svetroma@rts.rs


број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]