Читај ми!

Пола века Радио Крушевца

На данашњи дан, 14. октобра, далеке 1970. године у етар средњег Поморавља одјекнуле су речи: "Овде Радио Крушевац!" И тако, непрекидно, већ пола века!

Годину јубилеја Радио Крушевац  дочекује са 24 сата програма информативног, едукативног и забавног садржаја и великом радио-дифузном покривеношћу у Расинском округу. Слови за електронски медиј којем слушаоци верују, а захваљујући интернет-порталу доступан је широм света. Послује у оквиру градског медијског сервиса  Радио телевизије Крушевац  (РТК).

Почетком седамдесетих година прошлог века у саставу Радио Крушевца је била и Продукција грамофонских плоча у којој је сарајевска рок-група "Јутро" снимила први сингл  "Кад бих био бијело дугме". Касније је из те песме настало "Бијело дугме" чија популарност траје до наших дана.

Радио Крушевац је, одмах по оснивању, 1. новембра 1970. године имао и први радио-пренос из Скопља са фудбалске утакмице између Вардара и Напретка. Ова кућа је била расадник  врхунских професионалаца који су оставили дубок траг у новинарству како у Граду Крушевцу, тако и на националним медијима.

О стасавању, постојању и опстајању једне од најстаријих локалних радио-станица у Србији  говори директор Програмског сектора Радио телевизије Крушевац (РТК)  Слободан Радичевић.

Уредник  и водитељ  Марина Стојадиновић.

Радио Београд Један, 17:05.

Насловна страница - Фото/РТК

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]