Због пораста броја оболелих, нова мера Кризног штаба

Због погоршања епидемијске ситуације, и већег броја оболелих од Ковида 19, од сутра угоститељски објекти могу да раде само до 23 часа укључујући и оне који имају баште, одлука је Кризног штаба. Такође, биће пооштрена контрола поштовања мера.

Заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је последњих дана дошло до благог пораста броја заражених вирусом корона и да је сада кључни моменат да сви поштују мере.

"Највећи број оболелихи је са подручја Београда. Напомињем да, без обзира на то што пандемија дуго траје, морамо да будемо стрпљиви, одговорни, савесни и да поштујемо све мере. Морамо да избегавамо окупљања тамо где је већи број људи. Ограничење броја људи у затвореним просторима је 30 особа", казала је Дарија Кисић-Тепавчевић.

У посети Београду је кнез Алберт II од Монака. Домаћин је председник Александар Вучић. Након разговора тет-а-тет, потписан је споразума о сарадњи. Председник Вучић је рекао да је прва званична кнежева посета Србији историјски корак у односима две државе и снажан импулс у билатералним односима две земље. Кнез Алберт лл је рекао да је у Србију дошао да разговара о многим темама. Србија је у центру Блакана и ужива велико поштовање Монака, рекао је Кнез Алберт. Госту из Монака, председник Вучић уручио је и одликовање - Орден Републике Србије.

Светска банка очекује да ће Србија 2020-ту годину завршити у рецесији, са падом бруто домаћег производа од 3 одсто, да би опоравак "спорим темпом" започео у 2021-ој години, објављено је у ажурираном Економском извештају Светске банке за регион Европе и централне Азије. У извештају се оцењује да пандемија вируса корона и пратеће мере за сузбијање њених ефеката имају снажан утицај на српску привреду. Средњорочна прогноза за Србију, међутим, зависи од међународне епидемиолошке ситуације, брзине структурних реформи у земљи и политичке ситуације.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Владимир Михајловић и Тина Амић
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]