Читај ми!

Вести на ромском језику

Министарство просвете је објавило конкурс за студентске стипендије у академској 2020/2021. години. Рок за достављање конкурсне документације је 30. октобар. Када је реч о ромским студентима, Национални савет ромске националне мањине обављаће обраду пристигле документације и проверавати припадност тој заједници.

На шестој седници Градског већа Врања усвојена је одлука о формирању мобилног тима за социјално укључивање Рома и Ромкиња. Задатак тима је да се ангажује на побољшању положаја припадника ромске заједнице. Усвојен је и захтев да се обезбеди пословни простор за рад будућег Ромског културног центра.

У данашњем Свету Рома чућете и са којим се изазовима сусрећу ромски посланици у Европском парламенту. Своја искуства, али и примере дискриминације, преноси Ромео Франц, посланик немачке странке Зелени.

Аутор : Годана Нешовић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]