Октобар - месец борбе против рака дојке

Први сат отворен је за укључења слушалаца. Заједно анализирамо програм Радио Београда 1 током пандемије коронавируса. После седам месеци поново смо заједно у Контакт програму. У студију ће бити помоћници главног и одговорног уредника Светлана Живковић и Мирјана Блажић. 

Октобар је Међународни месец борбе против рака дојке. Обележава се широм света да би се скренула пажња на његову распрострањеност и подигла свест о значају превенције и раног откривања, као и о могућностима правовременог започињања лечења особа оболелих од те врсте канцера. У време пандемије, ситуација је још комплекснија. Саговорник: др Ивана Божовић, начелница Дневне болнице за хемиотерапију Института за онкологију и радиологију.

У Јошаничкиј бањи, ове седмице, биће отворена спомен соба Милунки Савић, српској хероини Балканских ратова и Првог светског рата, жени са највише одликовања у историји ратовања. О томе, Дејан Котурановић, директор Центра за културу Градац.

Уместо гала концерта, поводом завршетка манифестације Радост Европе, на РТС-у ће данас бити емитована специјална емисија посвећена тој дечјој манифесрацији. Више о њој, Ивана Теодоровић из Дечјег културног центра

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар