Дан педагога

Текућа година показала нам је колико је важан рад стручњака који су, често, неправедно запостављени у образовном процесу - педагога. Дан педагога, 5. октобар, зато ћемо искористити као повод да, са гошћом из Друштва педагога Србије, поразговарамо о актуелном тренутку и процесу онлајн наставе, као и о томе које поуке за будућност можемо да извучемо из овогодишњих искустава.

Угостићемо и Слађану Коматину из ЦеСИД-а која ће нам изнети више детаља из великог истраживања о медијским навикама грађана и медијској писмености, чији су резултати објављени пре неколико дана.

Једно друго истраживање је у току - у питању је мапирање српске дијаспоре, то јест, прикупљање података о грађанима Србије који живе и раде у иностранству, а могу да допринесу развоју и напретку своје "матице". Више детаља о овоме изнеће нам Урош Живковић из удружења "Тачка повратка" које спроводи ово истраживање.

Као и сваког понедељка, емитујемо ЕУ инфо вести, а чућемо и две лепе приче из Србије: о удруењу "Хисарски шампиони" из Крушевца и једном 14-годишњем дечаку из околине Зрењанина који има необичног кућног љубимца - магаре!

Уредник и водитељ емисије: Миша Стојиљковић

Будите уз Радио Београд!

број коментара 0 Пошаљи коментар