Радио Београд - 96 година најстаријег електронског медија на Балкану

Данас је 1. октобар, дан када Радио Београд слави 96-ти рођендан. Такође и дан када ће бити додељена најзначајнија признања наше куће, "Златни микрофон", годишња награда за стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма и студентска награда за креативни допринос радио изразу, "Неда Деполо". У нашој емисији угостићемо једног од овогодишњих лауреата, најлепши глас Радио Београда и дугогодишњу музичку уредницу нашег програма, Биљу Крстић.

На већини државних факултета почиње нова академска година. Неки бруцоши ући ће у слушаонице, док ће већина студената имати онлајн сусрете с професорима. О томе колико су факултети спремни за почетак наставе и како ће се она одвијати, за наш програм говори ректорка Београдског Универзитета, Иванка Поповић.

Данас почиње имунизација грађана против сезонског грипа у Домовима здравља у Србији. Ове године држава је обезбедила више од 500.000 доза, око 200.000 доза од института Торлак и око 344.000 доза стигло је из иностранства. У нашој емисији сазнаћете када је најбоље време да се вакцинишете и која врста вакцине је доступна становништву. Вакцине су бесплатне и пожељно је да их приме хронични болесници и особе старије од 65 година.

Уредник и водитељ Игор Обрачевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар