Вести на ромском језику

Мултиетничка феминистичка мрежа под лидерством Ромкиња у Војводини одржала је у Зрењанину други састанак. О циљевима и активностима Мреже, за Свет Рома говори Даница Јовановић, председница Удружења Рома Нови Бечеј.

Влада Србије пружила је добар и правовремен одговор на први удар KОВИД-19, оцењено је у новом социо-економском извештају УН у Србији, уз оцену да ће Влада, због трајања пандемије, морати да јача здравствени систем и убрза реформе у области социјалне заштите и локалне самоуправе. Анализира се и положај ромске популације у неформалним и формалним насељима у којима нема текуће воде и струје као озбиљна препрека одржавању препорученог нивоа хигијене.

У репортажи о Ромима у Шпанији говори се о њиховој друштвеној изолованости. Репортажу је припремила екипа инфо канала Франс 24.

 

Аутор:Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]