Пороци из школске торбе

Сваки трећи средњошколац у Србији пије алкохол, сваки пети свакодневно запали цигарету, а четвртина ученика пробала је марихуану, показало је најновије истраживање Института друштвених наука, које је урађено уз подршку Министарства здравља Србије. О Истраживању фактора ризика злоупотребе психоактивних супстанци међу младима у Србији, говори професор др Мирјана Јовановић, једна од ауторки ове студије и директорка Клинике за психијатрију Клиничког центра Крагујевац.

Уочи сутрашњег Међународног дана старијих особа, у нашој  Психолошкој радионици бавимо се променама које се дешавају у то доба  живота. Да ли нас у позним годинама погађа усамљеност  и нарушено здравље, или ипак има уживања у стеченом искуству и свакодневним ситницама? Са чиме се суочава човек у такозваним  „златним годинама", питамо психолога Бранку Кордић.

Наша гошћа је нова градоначелница Ниша Драгана Сотировски. За Магазин на Првом говори о плановима града и очекивањима грађана са којима је јуче први пут у Градској кући разговарала.

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар