Вести на ромском језику

Гошћа Света Рома је Весна Цвјетановић из новосадског Центра за производњу знања и вештина. Говори о пројекту "Нови Сад за једнакост девојака и девојчица ромске националности".

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања припремило је предлоге пет важних закона чије се усвајање очекује ове јесени.Посебну пажњу привлаче предлози закона о социјалној карти и о правима детета, као и измене и допуне Закона о спречавању дискриминације.

Министарство просвете изменило је правилник који уређује критеријуме и стандарде за финансирање основних и средњих школа.Да би добио ангажман у школи, ромски педагошки асистент сада мора да има најмање двадесеторо деце са којима ће радити, у односу на раније предвиђен број од двадесет пет малишана.

Аутор емисије: Бранко Ђурић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]