Европска недеља спорта

Генерална Скупштина Уједињених нација прогласила је 23. септембар за Међународни дан знаковних језика како би се подигла свест о важности употребе знаковног језика као предуслова за пуноправно остваривање људских права глувих и наглувих особа. О томе како ће Међународни дан знаковних језика бити обележен у Србији, али и о свим изазовима и баријерама са којима се сусрећу глуве и наглуве особе у нашој земљи разговарамо са Слађаном Гордић, секретаром Градске организације глувих Београда.

Данас почиње Европска недеља спорта, манифестација која промовише бављење спортом и рекреацијом и која има за циљ да мотивише грађане свих генерација да буду активни током целе године. Програм манифестације представиће нам Сара Крунић, портпарол Олимпијског комитета Србије.

 

У емисији Ухвати дан најавићемо и филмски фестивал ‚‚Ухвати филм‚‚ манифестацију која почиње данас у Новом Саду и која већ годинама мења перспективу о инвалидности и особама са инвалидитетом.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]