Хоће ли светом икада владати мир?

Међународни дан мира обележава се 21. септембра сваке године. Установила га је Генерална скупштина Уједињених нација 1981. године да би ојачала идеал мира код свих народа, а од 2001. године је и дан ненасиља и прекида непријатељстава у целом свету. Хоћемо ли икада имати мира питање је које вам постављамо у Питању јутра.

Данас је и Светски дан посвећен Алцхајмеровој болести. У госте нам долази мр Нада Сатарић, из Организације „Амитy - снага пријатељства" и председница Управног одбора новооснованог Српског удружења за Алцхајмерову болест, а о раним знацима и начинима лечења разговарамо са професором др Елком Стефановић.

Асоцијација за промоцију српске хране редовно одржава трибине на којима помаже предузетницима у пласману својих производа. Како је протекла последња трибина и колико су млади људи заинтересовани за пласман наше хране разговарамо са Милошем Пејчиновићем из ове Асоцијације.

Вести ЕУ инфо центра ћете имати прилику да чујете и овог понедељка, а чућемо и како ће протећи додела награда на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Са вама је Александра Младеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар