Еурибор у минусу - ниже рате кредита, проблем за глобалну економију

Претходне недеље европску и светску економију је затекла вест о рекордном паду Еурибора, то јест каматне стопе по којој група изабраних европских банака међусобно позајмљује новац. Пад Еурибора у негативну зону, иако је то на краће стазе повољније за дужнике, ипак значи да са економским токовима нешто озбиљно није у реду. Да ли је сада право време за узимање кредита? О томе разговарамо са генералним секретаром Удружења банака Србије Владимиром Васићем.

Затишје између два таласа вируса идеално је време да се подсетимо кампање за даривање крвне плазме оних који су прележала kовид19. Лечење крвном плазмом је само једна од терапија која се примењује код најтежих пацијената. До сада је ту терапију примило 200 оболелих, а пред предстојећу јесен и зиму било би добро да направимо и резерве крвне плазм.

У Јутарњем програму Ухвати дан проверавамо и како је протекло усељавање у ученичке домове, где ове године важе нова правила. Говорићемо и о томе како се сналазе у вртићима сада када се све више деце враћа у предшколске установе.

Из Контакт центра републичких инспекција сазнајемо колико људи се јавило и пријавило непоштовање епидемиолошких мера.

Водимо вас и у Музеј чоколаде.


Уредник и водитељ: Николина Миљковић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар