Уручена донација (лаптоп) Зорана Калабе слушатељки Мирјани Николић

Слушатељки Мирјани Николић из села Самош код Ковачице Зоран Калаба из Холандије поклонио је лаптоп и тастатуру. У емисији „Доживети стоту“ је чуо да јој је потребна техничка подршка за писање романа и поезије. И рачунар је данас стигао у Мирјанину кућу. Екипа Првог програма Радио Београда јој је предала донацију господина Зорана Калабе.

Да подсетимо, 23. маја у емисији "Доживети стоту" Мирјана Николић  је гостовала на нашем програму као лауреат Шестог литерарног конкурса "Драганова Награда". Говорила је о награђеном путопису "Учесник у преносу великог крста" посвећеном Пећкој патријаршији. Напоменула је да све приче пише на старој писаћој машини са исушеним тракама, због чега сваки ред прекуцава два пута. Будући да има малу пензију, замолила је да јој неко помогне и ако може поклони стари компјутер. Тај разговор је у далеком Асену у Холандији слушао Зоран Калаба, и пожелео да помогне Мирјани. Јавио се редакцији емисије „Доживети стоту" и послао поклоннашој слушатељки.

Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]