Повратак короне повећава  страх и стрес

Извештаји које свакодневно добијамо о повећаном броју заражених коронавирусом изазивају нове страхове и стрес. Неке од очекиваних тешкоћа су пораст броја оних који су осетљивији, па ће због тога први пут развити неке анксиозне и са стресом повезане поремећаје. Треба се припремити и за могуће псхолошке проблеме здравствених радника који су на "првој линији“борбе против вируса, и већ више месеци су угрожени због преоптерећености. О угрожености психичког здравља у актуелној ситуацији питамо стручњаке.

Колики је утицај климе на коронавирус? Каква је епидемолошка слика у најугроженијим градовима Србије? Очекују ли нове мере грађане Хрватске и Аустрије где се такође бележи пораст оболелих?  Да ли Кину заобилази актуелни повратак короне?

Биће речи о феномену сеоба животиња и о томе где зимују наше роде и куда све лете слепи мишеви, што је све тема изложбе  „Зов даљине - сеобе у царству животиња", која је отворена у Природњачком музеју.

Шта о свом филму "Седам хиљада душа",  на тему страдања српских заробљеника током Првог светског рата у аустроугарским логорима на подручју данашње Чешке, каже режисер Сањин Мирић.

Са вама је Мирјана Никић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар