Срећан вам 8. април - Светски дан Рома!

Од 1971. године када је установљен на првом Светском конгресу Рома у Лондону, Светски дан Рома није прослављан под оваквим условима у којима се тренутно налази наша планета.

Због пандемије корона вируса изостале су традиционалне трибине посвећене унапређењу друштвеног положаја Рома, концерти и изложбе, фолклорне феште и параде ромских културно- уметничких друштава. Све ће то морати да сачека неко боље време.

У данашњој емисији, која је свечарског карактера у мери у којој је то у оваквој прилици односно неприлици умесно, преносимо честитке и поруке званичника и ромских лидера из земље и света.

Највећи простор посветили смо здравственим радницима, ромским волонтерима, који су у насталој кризи дали свој хумани допринос у борби за очување живота људи и заштити њиховог здравља.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]