Држимо се заједно

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Зоран Ђорђевић, разговарао је са Драгољубом Ацковићем, чланом Светског парламента Рома о унапређењу заштите ромске популације од вируса ЦОВИД-19.

Договорено је  да се министарству достави списак ромских насеља у Србији како би се свима обезбедила неопходна помоћ. После састанка је саопштено и да ће   локалним самоуправама  бити наложено да периодично дезинфикују та насеља.

Иницијатива за развој ромског предузетништва- РЕДИ о низује поводом 8. априла,  Светског дана Рома, онлајн трибину под називом  Држимо се заједно. Учесници трибине су ромски активисти, културни прегаоци, као и представнице женског ромског предузетништва.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]