Колико нам је сна заиста потребно?

Готово трећину нашег живота проводимо спавајући, а квалитет и дужина сна утичу на наш животни век. Потребно време спавања се разликује од особе до особе, али и од доба живота у којем се налазимо. У Психолошкој радионици „Корак напред“, психолог Слободан Николић објасниће нам колико сна нам је заиста потребно, и колико је то важно.

Студенти фармације у Београду, заједно са професорима, желе да се укључе у програме превенције које организује Комисија за борбу против наркоманије у школама. О плановима, идејама, као и о најави формирања Центра за едукацију о штетности психоактивних супстанци при Фармацеутском факултету, говориће проф. др Мирјана Ђукић, професор на катедри за токсикологију.

И ове године, Траг фондација расписала је конкурс за ВИРТУС награду за филантропију. У току је номиновање компанија, предузећа и доброчинитеља, који су током претходне године подржали иницијативе за опште добро на најдугорочнији и најефектнији начин. Наша гошћа је Марија Митровић, директорка фондације Траг.

Роман Саше Илића, „Пас и контрабас", овенчан НИН-овом наградом вероватно је већ у рукама многих читалаца. За рубрику „О књигама и писцима" причу о овој књизи је припремила Светлана Младеновић, која каже да се ово штиво, упркос згуснутом стилу чита лако, али не и брзо. Зато га је и прочитала натенане.

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар