Забавник

Алберта Ајнштајна и Чарлија Чаплина упознао је директор “Универсал студија” Карл Лемл. Прича каже да су двојица генијалаца одмах пронашла заједнички језик. Није прошло много, а Чаплин је Ајнштајна и његову жену Елсу позвао на вечеру и био је то почетак “једног дивног пријатељства”. Ајнштајн је често боравио у Чаплиновој резиденцији. Чинило се да глумцу то ни најмање не смета и једном приликом је изјавио да је “Алберт веома пријатна особа са невероватном интелектуалном енергијом”.

Забавна музика у Југославији је 60- тих година прошлог века била популарна, па су певачи и певачице имали фанатичну публику. Данас смо у Забавникову музичку кутијицу спаковали неколико наших звезда тог времена. Прва права звезда СФРЈ био је Ђорђе Марјановић, певач из Кучева с јединственим сценским наступом, спреман да узме микрофон у руке и скине сако.

 

Лејланд аутобус - легендарно возило које старији Београђани свакако памте. У Београд је стигао почетком шездесетих година прошлог века и крстарио је његовим улицама до половине седамдесетих. Неколико прича се везује за те аутобусе. Прва је да је заправо требало да заврше у Африци, али пошто је Енглезима тај посао пропао увалили су их нама. Иста прича је кружила и за чувене трамваје "Белгијанце" који су у Београд стизали још крајем четрдесетих и почетком педесетих, да би у њему остали до друге половине осамдесетих.


Уредник и водиитељ: Милена Шишкин

Музички уредник: Драгомир Станојевић

број коментара 0 Пошаљи коментар