Романо Тхем

Истраживање о ставовима грађана о дискриминацији, које је представљено на обележавању Међународног дана толеранције, у организацији повереника за заштиту равноправности, показало је да 69 одсто грађана види дискриминацију.

Уручене награде поводом Међународног дана толеранације. Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић указала на неколико успешних примера из протекле године, али указала да и даље у друштву постоје бројни проблеми.

У Крагујевцу је организован округли сто под називом "Локалне политике у области образовања и социјалне инклузије Рома - искуства и примери добрих образовних пракси"

Чешко-ромска музичка група Џипси издала је нови сингл којим позива одрасле и децу да спусте телефоне и изађу напоље заједно. Нова песма је весело, ритмично славље живота.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]