Ноћни програм - Иза виолинског кључа

У вечерашњем издању емисије „Иза виолинског кључа” музиком вас водимо у свевремену причу о Ромеу и Јулији. Концерт састављен из нумера композитора различитих епоха и музичких жанрова, изводи Радио оркестар из Келна уз диригента Вејна Маршала. Прича о несрећним љубавницма из Вероне инспирисала је Шарла Гуноа, Сергеја Прокофјева, Рихарда Штрауса, али и Елтона Џона, Нина Роту, Хитоши Сакимота, и то за балете, опере, видео игрице, цртане филмове... Овај концерт Радио Београд добио је посредством ЕБУ-а, чији је члан.

У наставку ноћног програма, слушаћемо музику за балет „Жизела" Адолфа Адама. Уврежено је мишљење да музика за балете, позоришне представе, филмове није радиофонична због своје незобилазне визуелне компоненте. Да ли је баш тако? И зато, уживајте у музици за балет „Жизела", који је настао у првој половини 19. века.

Последњих пола сата ноћног програма, резервисани су за Шопенова Ноктурна, у складу са карактером ових клавирских композиција, али и термином емитовања.

Уредник и водитељ Николета Дојчиновић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]