Код два бела голуба

Трагом једног кратког текста „Из детињства књижевнице госпође Бандић“, објављеног 1935. године у листу "Правда", покушали смо да сазнамо ко је била Даница Бандић , учитељица и књижевница, за живота "врло блиска и позната свој југословенској деци по многим пријатним причама".

Даница Бандић ( 1871-1950) објавила је двадестак књига прича и позоришних комада. Неки од драмских комада играни су у Српском народном позоришту а Матица српска наградила је њено дело "Еманципована", шаљиву игру у једном чину. Међу многим објављеним књигама прича за децу посебно место заузима "Тера баба козлиће" (1923) коју је илустровао сликар Урош Предић.

У вечерашњој емисији "Код два бела голуба" сазнаћемо и зашто је је, након читања ове књиге, критичар Марко Цар назвао "Чика Јовом" у прози.

Аутор: Тамара Крстић.

Музички уредник: Радмила Дујаковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Код два бела голуба Код два бела голуба

Аутор:
Тамара Крстић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]