Романо Тхем

Центар за примењену историју одржао је конференцију за штампу поводом покретања иницијативе за очување некадашњег логора Топовске шупе. На конференцији, поред директора Центра за примењену историју, Милована Писарија, говорили су и представници јеврејске и ромске заједнице.

После Семинара о социјалној инклуизији Рома и Рокиња сабирају се утисци и формулишу закључци који треба да буду окосница даљег процеса социјалног укључења ромске зајенице. О којим је закључцима реч, разговарамо са менаџерком Владиног Тима за социјално укључење и смањење сиромаштва, Драганом Јовановић Аријас.

Више посланика владајуће Социјалдемократске партије Румуније поднело је предлог закона који предвиђа оштре санкције, као меру против испољавања антициганизма.

Још једна вест из Румуније: Управа школе писмено моли волонтерку која се брине за ромску децу без родитеља, да их не доводи у школу први дан наставе, да се, како су навели, не би наљутили родитељи остале деце.

 

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]