Ухвати дан

Становници Јагодине данас обележавају Дан општине. Празнују и некадашњи и садашњи ученици Ужичке гимназије, најстарије просветне институције у том делу Србије, која обележава 180 година постојања.

Данас је Међународи дан борбе против сиромаштва, а о томе да ли се смањује број корисника народних кухиња у Србији разговарамо са Јеленом Радојичић из Црвеног крста Србије.
У госте нам долази и циркуски уметник Милан Манић, коме је Француско Министарство културе доделило Орден уметности и књижевности у рангу витеза.

Жаклина Николић директорка Библиотеке "Центар за културу " Кладово најављује предавање Српског археолошког друштва о подизању свести о значају археолошког наслеђа.

Причаћемо и о Мултимедијалној изложби Светиња воде - Габријеле Николић у Институту Сервантес, као и о трибини Аполо 11 - Мисија Београд, у Музеју 25. мај коју најављује Татомир Тороман, кустос Музеја Југославије.

Издвајамо овог јутра и да је Београд добио Центар за образовну технологију који ће радити при нашем Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања, а најављене су и нове мере за подстицање рађања у нашој земљи.

Са вама Биљана Шујдовић.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]