Вечерас заједно

Током такозване „летње шеме“, емисија „Вечерас заједно“ ће уторком и четвртком имати другачији звук од оног на који сте навикли. Тих дана припремамо музички портрет певача, дуета , група забавне и народне музике који су оставили неизбрисив траг на музичком небу Србије. Многа извођења која ћете чути чувају се као трајни записи у богатој Фонотеци Радио Београда.

Овог уторка уживаћемо у интерпретацијама Ђорђа Марјановића и Оливере Марковић. Ђорђе Марјановић се сматра најпопуларнијом звездом југословенске и српске забавне музике. Добитник је награде „Златни микрофон" Радио Београда. Познату позоришну, филмску и телевизијску глумицу, Оливеру Марковић, када је реч о певању, прославила су извођења руских романси.

Музички уредник је Илија Павловић.

Водитељ је Зорана Бокан.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]