Tаласање - Шетња

Пресудом Врховног суда у Бугарској, отклоњене су све препреке за реализацију Турског тока, од којег у великој мери зависи и снабдевање Србије гасом. Прошлонедељни нагли раст цена нафте због напада на саудијску нафтну компанију изазвао је велику нервозу на светском тржишту, а тиме и питање колико је наша земља спремна за такве кризе. О енергетској безбедности Србије говори  уредница Балкан магазина Јелица Путниковић.

У рубрици „Поглед у свет" о расту тезија у Персијском заливу. Да ли заоштравање у троуглу Ријад, Техеран, Вашингтон може да доведе до оружаног сукоба у најнестабилнијем региону у свету? Наш сагвороник је Слободан Јанковић из Института за међународну политику и привреду.

Репортажу из села Врмџа крај Сокобање, о остацима древног Латин града, оближњем језеру, етно музеју, древним обичајима али и о плановима како да се привуче што више туриста забележио је Александар Миливојевић.

У амбасади Швајцарске представљена је књига „Сусрет психоаналитичарке и Марине Абрамовић". Ауторка Жанет Фишер открива унутрашњи свет уметнице али и нека од значења њених перформанса. Од Тамаре Крстић чућемо како психоаналитичарка тумачи утицај приватног живота на опус Марине Абрамовић.

Уредник и водитељ Јелена Видић.

број коментара 0 Пошаљи коментар