Романо Тхем

У првом делу емисије говоримо о поспешивању запошљивости младих Рома и Ромкиња. Чућемо како Фонд за образовање Рома обезбеђује обуке и помаже младима да се укључе на тржиште рада.

Шпанска министарка образовања најавила да ће се историја Рома убудуће предавати у школама. Ученици у основним школама учиће о утицају ромског на шпански језик, као и на уметност и књижевност. Средњошколци ће имати предавања о историји Рома од њиховог доласка на територију Шпаније 1415. године па све до геноцида и страдања током Другог светског рата.

Истраживање Центра за демократију и људска права из Подгорице показало је да Црногорци највећу дистанцу имају према Ромима.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]