Новости дана

Испред Дома Народне скупштине Републике Србије одржана је свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије. У прве официрске чинове промовисано је 160 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА. Додељене су војничке сабље и парадни бодежи најбољима у класи. Први у рангу Војне академије Стефан Милићевић је рекао: "Част је наша имовина и наслеђе". Председник Вучић поручио је кадетима да представљају ешалон слободе и суверенитета отаџбине. На церемонији су учествовали ловачки авиони и хеликоптери.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је за РТС да су радници извођача радова који је ангажован на реконструкцији Трга Републике од јутрос на терену, након што је јуче он наложио да се коцке на коловозу окрену да би пут могли да користе сви они који су се жалили. Весић је рекао да су се грађани који користе бицикле и мотоцикле жалили и да су они који су пројектовали коловоз око трга морали да воде рачуна и о њима, а нису.

Припадници групе Хути у Јемену преузели су одговорност за нападе дроновима на погоне "Сауди Арамко" компаније, саопштио је војни портпарол Хутија. Како је пренела локална ТВ Ал Масирах, Хути су употребили десет дронова за нападе на нафтне погоне и обећали су да ће проширити нападе на Саудијску Арабију која предводи коалицију против Хута у Јемену.

Радио Београд 1, 15.00

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]