Романо Тхем

Представљени резултати пројекта „Становање Рома“ који је био усмерен на унапређење инфраструктуре и услова становања у неформалним ромским насељима. Током 27 месеци реализације пројекта изграђена је инфраструктура у ромским насељима која ће унапредити услове живота за више од 5 хиљада људи, изграђено је или реновирано 185 стамбених јединица и формирано је 20 мобилних тимова у локалним самоуправама у Србији.

Ромска партија затражила је од председнице Скупштине Србије Маје Гојковић да одржи јавно слушање о изборним условима за политичке партије националних мањина.

У другом делу емисије говоримо о изложби „Материјална култура ромског народа" која је данас отворена на Вашару у Обреновцу.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]