У средишту пажње

У Средишту пажње посета председника Чешке Милоша Земана и привредне делегације Србији. Колики је обим српско-чешке привредне сарадње, и у којим областима су економске везе две земље најинтензивније? Гошћа емисије је Ана Хамовић, саветник у Сектору за међународне економске односе Привредне коморе Србије.

У Врњачкој Бањи ће крајем септембра бити одржана 12. Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба. На манифестацији ће учествовати више од хиљаду сениора из Србије и дијаспоре. Најмасовнији скуп пензионера у нашој земљи попримио је и међународни карактер јер окупља старије људе из неколико европских и прекоокеанских држава.   Од наредне године ће се из Врњачке Бање преселити у неки од европских градова као добар модел активног старења у борби против изолације и после пензионисања. О значају ове спортске, здравствене и културне манифестације „У средишту пажње" говори оснивач и почасни председник Организационог одбора Олимпијаде трећег доба Василије Белобрковић. 

Уреднице и водитељке Оливера Симић Милошевић и Марина Стојадиновић.

Уторак, 17:05, Радио Београд 1

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]