Новости дана

Емисију ћете чути после преноса утакмице Србија-Италија, када ћемо сазнати која ће репрезентација заузети прво место у Групи Д на Светском кошаркашком првенству у Кини.

У разговору са шефом Канцеларије Савета Европе у Београду, Тобијасом Флешенкемпером, председник Александар Вучић рекао је да Србија рачуна на помоћ Савета Европе у реформама, пре свега правосудног система, система јавне управе и локалне самоуправе, затим у борби против криминала и корупције, као и у унапређењу заштите права мањина и медијских слобода. Флешенкемпер је позвао српске власти да у реформском процесу, као и у унапређењу рада Парламента, више користе саветодавне капацитете Савета Европе.

Британски парламент данас ће се изјаснити о одлагању изласка земље из Европске уније без споразума. Премијер Борис Џонсон остао је јуче без апсолутне већине у Скупштини.

Премијерка Хонгконга Кери Лам објавила је да ће влада повући закон о изручењу Кини, који је изазвао тромесечне протесте у том граду под кинеском влашћу, преноси Ројтерс.

У Србији највећи добитак остварила компанија "Зиђин", најуспешнији је НИС Нови Сад, а највећи губитак има корпорација ПКБ, подаци су Агенције за привредне регистре.


Уредник вести: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]