Таласање - Шетња

Шта доноси први српски Закон о лобирању чија је примена управо почела? Ко ће моћи да буде лобиста, за кога ће смети да ради и уз колику новчану накнаду? Да ли су реална очекивања да ће у скоријој будућности бити смањена корупција, то јест утицај неформалних центара моћи при закључивању важних уговора и доношења закона? Гошћа Алмира Медуњанин, начелница Сектора за решавање сукобу интереса и питања лобирања Агенције за борбу против корупције.

У рубрици „Поглед у свет" о томе колики је утицај теорија завере на друштвена кретања. Званична истрага је потврдила да је контроверзни амерички милијардер Џефри Епстин, починио самоубиство вешањем у затвору. Тиме су оповргнуте теорије да је бизнисмен који је чекао суђење због оптужби за сексуално искоришћавање убијен, како би се спречило да говори о својим пријатељима. Епстин се дружио са неким од најмоћнијих људи света, међу којима су актуелни амерички председник Доналд Трамп и бивши шеф државе Бил Клинтон.

Река Дунав загађена је фекалијама дуж свог тока кроз Србију, Румунију и Бугарску, закључак је заједничке студије више универзитета из Аустрије. Ситуација је посебно критична у већим градовима као што су Нови Сад и Београд где је присуство бактерије ешерихије коли изузетно високо. Гости: Ивана Ристановић Поњавић, шеф одсека за воде у Градском заводу за јавно здравље и др Небојша Вељковић, начелник Одељења за мониторинг квалитета воде у Агенцији за заштиту животне средине.

AIESEC је глобална мрежа студената која је присутна у преко 120 земаља и представља највећу организацију коју воде млади. И ове године АИЕСЕЦ је упутио позив младима да се укључе у истраживање о квалитету образовања и могућностима запошљавања у Србији. О ставовима и размишљањима студената и дипломаца у нашој земљи разговарамо са Гораном Стојановићем.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар