Романо Тхем

Годинама уназад у Европи све више јачају екстремне десничарске политичке партије, чије се идеје шире и привлаче велики број младих људи.

Колико је дискриминација, фашизам и неонацизам укорењен у бројним државама ЕУ, иако Роме представљају три посланика у Европском парламенту, шта владе покушавају да реше програмима против сиромаштва, као и какав је задатак већине друштва и свих институција у превазилажењу ових питања разговарамо са Ашметом Елезовским, председником Националног центра из Куманова.

Представљамо и ромску женску организацију „ Даје" из Куманова, која пуних 25 година ради на унапређењу положаја Рома и Ромкиња. Дилбера Камберовска, председница организације, истиче да су постигнути циљеви у досадашњем раду као што су право на образовање, запошљавање, адекватна здравствена заштита.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]